Μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή ταινιών για το 5ο Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» που θα διεξαχθεί στο ακριτικό νησί από τις 23 ώς τις 30 Αυγούστου 2020.

Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής στο Φεστιβάλ, που απευθύνεται σε δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://beyondborders.gr/prosklisi/

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλλει αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην Ιστορία, στον πολιτισμό, στην πολιτική, καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Αμερικής, της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Η ΕΡΤ είναι χορηγός και χορηγός επικοινωνίας.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).

Όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα με τις προβολές θα πραγματοποιηθούν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία αφορούν στις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ και Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ.

Μοιράσου το άρθρο: