Το Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους για το 5ο Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο ακριτικό νησί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου 2020.

Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://beyondborders.gr/prosklisi/ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως και τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.

Η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ και Γ.Γ του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνη Σαρίογλου μαζί με συντελεστές της διοργάνωσης.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλλει αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην Ιστορία, στον πολιτισμό, στην πολιτική, καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Αμερικής, της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ)

Όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα με τις προβολές θα πραγματοποιηθούν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία αφορούν στις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ & Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ.

Μοιράσου το άρθρο: