Η γκαλερί Alibi με χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριλίας Κολυμπίρη, με τίτλο Upside Down. Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Η πρωτοεμφανιζόμενη ζωγράφος εισάγει τον θεατή χωρίς να το καταλάβει σε έναν φρέσκο κόσμο, σε ένα κόσμο παιχνιδιού, μουσικής και κίνησης, αλλά και σε ένα κόσμο σκέψης, διαλόγου και αναζήτησης. Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι το λάδι,  τα spray και τα παστέλ σε καμβά, ενώ παράλληλα  χτίζει και επιζωγραφίζει τοτέμ και κατασκευασμένα σύμβολα. Σε μικρές αλλά και μεγάλες επιφάνειες, τα χρώματα, τα σύμβολα και οι λέξεις της κολυμπούν σε ένα άτακτο σύμπαν, που μας αποσπά από την πραγματικότητα και μας κρατάει σε μία χαρούμενη και αρμονική εγρήγορση. Σε αυτό το ρευστό σύμπαν, που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος καλεί τους θεατές να συζητήσουν, να ανακαλέσουν παλιές τους μνήμες μέσα σε μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού. Επιδιώκει να διαγράψει κάθε τι μάταιο στην ζωή τους, να τους θυμίσει ότι παραμένουν παιδιά, να τους καλέσει να αναλογιστούν και να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους.

Η καλλιτέχνης στην πρώτη της ατομική έκθεση οδηγείται από την προσωπική της ανάγκη να εκφραστεί. Παίζει με τα χρώματα, τα σύμβολα, τις έννοιες και χτίζει έναν κόσμο με ποικίλες μορφές, με σκοπό την εναλλαγή της παιδικότητας και της αφέλειας με την ανησυχία και την αναζήτηση. Η καλλιτεχνική της γραφή είναι η αποτύπωση μιας ζωής, η οποία είναι γεμάτη ερεθίσματα, εμπειρίες, μνήμες και παραστάσεις που έχουμε βιώσει ως παιδιά και ως ενήλικες.

Η ζωγραφική της Μαριλίας Κολυμπίρη γίνεται προέκταση του σώματός της, ασυνείδητη έκφραση κάθε ελπίδας και προβληματισμού της. Με αυτό τον τρόπο μας προσκαλεί τον καθένα ξεχωριστά στον κόσμο της να ανακαλέσουμε μνήμες του εαυτού μας, να συνδιαλλαγούμε  με τα σύμβολα, τις λέξεις και το χρώμα της, να μπούμε και εμείς σε αυτό το  «Upside Down» σύμπαν της, που είναι και δικό μας.

Η Μαριλία Κολυμπίρη αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 2017. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.

Εχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων:

-Juvenoia,  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αθήνα 2017

– Γενεές, ομαδική έκθεση 13 διαφορετικών γενεών, Αθήνα 2017

– Μικρό Αντικείμενο Α  ,Ιανός,Αθήνα 2017

– Νefele Festival, Μουσείο Μπουζιάνη/Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 2016

– Αόρατες Κυβερνήσεις:η «Γνώση ως κατάσταση εαυτού» ,Circuits and Currents,Αθήνα(2015)

– Έβδομή Μπιενάλε Φοιτητών Σχ. Καλών Τεχνών, Ίδρυμα Θεοχαράκη 2014

– Έκθεση γα τον ρ/φ σταθμό Popplie, Six Dogs, Αθήνα 2013

– Art for All,  στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη,Σαντορίνη 2013

 

Γκαλερί Alibi, Σαρρή 12, Ψυρρή

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 7μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 30 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 15.00-20.00 Σαββατοκύριακο 12.00-17.00

Μοιράσου το άρθρο: