Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ ανοίγονται στην κοινωνία με μια σειρά δράσεων Πολιτισμού και Τέχνης, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα υψηλής αισθητικής αξίας σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους. Ήδη ξεκίνησε η προπώληση της συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ανοίγει με τη σύμπραξη Χορωδίας και Ορχήστρας στον εσωστρεφή αλλά και συνάμα φωτοβόλο «Nimrod» – 9η παραλλαγή του έργου «Παραλλαγές Αίνιγμα» του Άγγλου συνθέτη Έντουαρντ Έλγκαρ.

Η «Μουσική του Φοίνικα» που ακολουθεί φανερώνει την εκπληκτική συνθετική, ενορχηστρωτική και αισθητική ωριμότητα της πρώτης συνθετικής περιόδου του Γιάννη Χρήστου, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες αλλά και φιλοσόφους της μουσικής του 20ού αιώνα. Ο μύθος του φοίνικα χρησιμοποιείται από τον Χρήστου για να συμβολίσει τον κύκλο «γέννηση-εξέλιξη-θάνατος-νέα αρχή» αλλά και να περιγράψει τη συνεχή αναγέννηση του μουσικού υλικού του έργου μέσω των μεταμορφώσεών του.

Ακολουθούν δύο έργα του Γάλλου συνθέτη και οργανίστα Γκαμπριέλ Φωρέ, η «Ελεγεία για βιολοντσέλο και ορχήστρα, έργο 24» με σολίστ τον Ρενάτο Ρίπο και το «Άσμα» του Jean Racine για χορωδία και Ορχήστρα, συνθέσεις των ετών 1880 και 1864-65 αντίστοιχα.

Η συναυλία κλείνει με τη γεμάτη ζωντάνια ειρωνεία και χιούμορ 9η Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ένα έργο του 1945.

Σολίστ ο Ρενάτο Ρίπο στο βιολοντσέλο.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Η συναυλία πραγματοπιείται στην Αίθουσα του Μεγάρου «Χρήστος Λαμπράκης».

Προπώληση από 27 Οκτωβρίου 2015

  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα και Ομήρου 8, Αθήνα
  • Tηλ.: 210 7282333
  • Ομαδικές κρατήσεις: τηλ.: 210 7282367
  • Τιμές: Φοιτητές, άνεργοι: € 5, Ζώνη Γ: € 8, Ζώνη Β: € 10, Ζώνη Α: € 15
  • Διακεκριμένη Ζώνη: € 20

MOYSIKA-SYNOLA-ERT-864x400_c

Μοιράσου το άρθρο: