Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας «The Weinstein Company» ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, ότι σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώλησή της, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Η εταιρεία ήταν σε συνομιλίες για μια συμφωνία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων που θα τη γλύτωνε από τη χρεοκοπία μετά τις κατηγορίες από 70 και πλέον γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές σχέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

«Η εταιρία Weinstein βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης, με την ελπίδα να διατηρηθούν περιουσιακά στοιχεία και θέσεις εργασίας» ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το άρθρο των The New York Times.

«Θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το σχέδιό σας να αγοράσετε αυτή την εταιρεία ήταν απατηλό και θα άφηνε αυτή την εταιρεία να κινείται προς το θάνατό της σε βάρος όλων των μελών της… Ενώ αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά ατυχές αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους μας, τους πιστωτές μας και τα θύματα, το συμβούλιο δεν έχει άλλη επιλογή», ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη επιστολή της. «Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μοναδική βιώσιμη λύση για να μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρείας, δηλαδή μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας».

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ερικ Σνάιντερμαν υπέβαλε αγωγή κατά της εταιρείας και των ιδρυτών της, δηλώνοντας ότι το στούντιο «παραβίασε επανειλημμένα το νόμο της Νέας Υόρκης παραλείποντας να προστατέψει τους υπαλλήλους της από τη γενικευμένη σεξουαλική παρενόχληση, τον εκφοβισμό και τη διάκριση».

Η αγωγή φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση των συνομιλιών. Αν δεν υπάρξει πώληση της εταιρείας όμως, δεν είναι σαφές πώς θα χρηματοδοτηθεί η αποζημίωση των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: The New York Times

Μοιράσου το άρθρο: