Το ταξίδι ενός νέου πρόσφυγα από το Ιράν και οι επανειλημμένες προσπάθειες του να βρει άσυλο στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε μια ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από κολάζ φωτογραφιών και βίντεο, υλικό που ο Σαμίμ τράβηξε κατά τη διάρκεια της μεγάλης του περιπέτειας, δύο χρόνια από τη στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.

Μετά από έξι απόπειρες για τη χορήγηση ασύλου και μια σειρά από σκληρά και επικίνδυνα γεγονότα, το ταξίδι με βάρκες από τα παράλια της Τουρκίας στις Ελληνικές ακτές, την απαγωγή από δουλεμπόρους, την κράτηση από την αστυνομία, την παραμονή σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ο νεαρός πρόσφυγας κατάφερε να καταγράψει αρκετά από το κινητό του τηλέφωνο και να φτιάξει μια ταινία-μαρτυρία για όσα πέρασε.

Η ταινία «Samim’s Journey», θα προβληθεί από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων σε εκδήλωση αυτή την Κυριακή, 21/6, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ευρώπη: Προστασία ή αποκλεισμός» και θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στο προαύλιο του «Μηχανουργείου» στην Τεχνόπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των κοινοτήτων των προσφύγων από εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Υπηρεσίας Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μοιράσου το άρθρο: