Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος οργανώνει εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» στις 2,3 και 9 Νοεμβρίου.

Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους που οραματίζονται να δώσουν σάρκα και οστά σε μία ιστορία τους, ειπωμένη με εικόνες στον κινηματογράφο ή/και στην τηλεόραση.

Στο σεμινάριο, γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες σεναριογράφοι θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες όλη τη μεθοδολογία και τις τεχνικές συγγραφής και προώθησης ενός σεναρίου. Στα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια θα διδάξουν οι: Κώστας Καπώνης, Βασίλης Κεσίσογλου, Ιφιγένεια Κολλάρου, Όλγα Μπακοπούλου, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Νατάσα Μποζίνη, Ρένα Ρίγγα, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Θάνος Τσάμπρας, Ηλίας Φλωράκης, Άννα Χατζησοφιά και Αλέξανδρος Κακαβάς.

Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου είναι 33 διδακτικές ώρες, με θεματικές ενότητες για θεωρητικά μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης σεναρίου, καθώς και εργαστήρια συγγραφής (Workshops) ολοκληρωμένων σεναρίων για τον κάθε συμμετέχοντα.

Όλα τα σενάρια που θα έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη από τον εισηγητή του εργαστηρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η δυνατότητα υποβολής των Σεναρίων στο πρόγραμμα Producer’s Point of View, ενώ θα δοθεί επ’ αυτού έγγραφη κριτική άποψη όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει το κάθε σενάριο να παραχθεί/υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ ή άλλου Φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/useful/seminars/ 

Μοιράσου το άρθρο: