Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος οργανώνει στις 7, 8  και 14 Δεκεμβρίου εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο Συγγραφής Ιστορίας για Σίριαλ υπό τον τίτλο «Ιστορία, η αρχή παντός σίριαλ».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όσους οραματίζονται, με σύμμαχο τη μεγάλη δύναμη της εικόνας, να δώσουν σάρκα και οστά σε μία ιστορία τους ειπωμένη με εικόνες στην τηλεόραση.

Στους συμμετέχοντες θα παρουσιαστεί όλη η μεθοδολογία και οι τεχνικές συγγραφής της ιστορίας που θα μετατραπεί σε επεισόδια μιας καθημερινής ή εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς. Στο σεμινάριο θα διδάξουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες σεναριογράφοι, όπως  ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, η Ρένα Ρίγγα, ο Κώστας Καπώνης, ο Αλέξανδρος Κακαβάς και η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη.

Στις 33 συνολικά διδακτικές ώρες του σεμιναρίου περιλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα συγγραφής και εργαστήρια συγγραφής (Workshops) ολοκληρωμένης ιστορίας για τον κάθε συμμετέχοντα. Όλες οι ιστορίες που θα έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης από τον εισηγητή του εργαστηρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η δυνατότητα υποβολής τους στο πρόγραμμα Producers Point of View.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/useful/seminars/

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ένωσης https://senariografoi.gr/gr/

Μοιράσου το άρθρο: