Με σύμβολο τον κότινο -το στεφάνι ελιάς των Ολυμπιακών Αγώνων- η Ελλάδα και το Junior Achievement Greece φιλοξενούν για πρώτη φορά τον κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του «JA Europe Enterprise Challenge 2020» από τις 24 ώς τις 26 Ιουνίου 2020.

Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και το πρώτο βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Το δυναμικό και αισιόδοξο σύνθημα-κάλεσμα του διαγωνισμού στους νέους της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου είναι: «Start Up and Thrive», δηλαδή «Ξεκίνησε τη δική σου Start Up και θριάμβευσε».

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τις ομάδες και τους κριτές να επικοινωνούν μέσω συνδέσεων. Συμμετέχουν 18 φοιτητικές ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και το Λουξεμβούργο.

Οι φοιτητικές ομάδες που διαγωνίζονται με πολύ έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες, είναι εκείνες που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στους Εθνικούς Διαγωνισμούς «JA Start Up 2020» της κάθε χώρας.

Η ελληνική ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαδικτυακό Eθνικό Τελικό και εκπροσωπεί την Ελλάδα είναι η «Dr.IV» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία αποτελούν ο Ιωάννης Βούγιας, η Χριστιάννα Γεωργούλη και ο Αντώνης Φάρος.

Η τελετή των βραβεύσεων θα είναι ζωντανή και virtual, με τους προσκεκλημένους και τις νικήτριες ομάδες σε συνδέσεις. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 15:00 και στις 17:00 θα ανακοινωθεί ο νικητής του πρώτου βραβείου.

Η μετάδοση θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, στα αγγλικά και τα ελληνικά, μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.jaenterprisechallenge.org στο www.jagreece.com (με ελληνική μετάφραση), στα social media του JA Greece και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: