Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και ώρα 21:00, η Καλλιόπη Βέττα και ο συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου, με αφορμή τη συναυλία «Στο Σούνιο με Πανσέληνο» στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού του Ποσειδώνα, μας ταξιδεύουν με τους ήχους του δικού τους ensemble, στους μουσικούς δρόμους που αγαπούν και αγαπάμε.

Οι ερμηνείες της Καλλιόπης Βέττα φωτίζουν, αποκαλύπτουν κι αναδεικνύουν, τις λεπτές, εσωτερικές πτυχές, τις κρυμμένες πολλές φορές μέσα σε περίτεχνα ενορχηστρωτικά τερτίπια, ουσιώδεις λεπτομέρειες, που μας κάνουν να αγαπάμε τα τραγούδια. Αυτή είναι η τέχνη της και είναι απόλυτα αναγνωρίσιμη μέσα από την αισθαντική χροιά της φωνής της, τη ζεστασιά και τα έντονα συναισθήματα που φέρνει στην επιφάνεια.

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου στο πιάνο και την ενορχηστρωτική φροντίδα, με τη μεγάλη του πείρα, την ευαισθησία, το γούστο και τις συνθέσεις που πρωτοτραγούδησε η Καλλιόπη, δημιουργεί την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία εξελίσσεται η συναυλία.

Το ensemble συμπληρώνουν ο βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας, ο πολυμουσικός Φώτης Μυλωνάς και ο Μιχάλης Ορφανίδης στα τύμπανα.

Η μουσική διαποτίζεται με έθνικ χρώματα και new age αποχρώσεις και μας παραπέμπει στο επίπεδο και τα μουσικά είδη της Loreena McKennitt και του Nicola Piovani, αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη.

Τραγούδια με θέμα το φεγγάρι, τη θάλασσα, τον έρωτα… που μας συγκινούν και μας μαγεύουν, ενώ γίνονται το αόρατο νήμα μιας ορατής, ουσιαστικής, θερμής επικοινωνίας με τους ακροατές.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο: