Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τον γενικό τίτλο «Συμπερίληψη» διοργανώνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Η Αμυμώνη» στη μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου» (Αμβροσίου Φραντζή 14, Αθήνα).

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο Θοδωρής Τσάτσος και τα Ονειρέματα αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν μουσικά τους θεατές σε έναν κόσμο που η ζωή πρωταγωνιστεί και οι φυσικοί περιορισμοί μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του προγράμματος Πρώιμη Παρέμβαση της «Αμυμώνης», το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης, με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες και αφορά στην παροχή κατ’ οίκον εκπαιδευτικών συνεδριών στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η «Αμυμώνη» ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα και η ίδρυση της οφείλεται στην έλλειψη πλαισίου για παιδιά με τυφλότητα και πολλαπλές αναπηρίες. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Παρασκευή Μπέλλου, μητέρα τέτοιου παιδιού, εμπνεύστηκε και δημιούργησε μαζί με άλλους γονείς που αντιμετώπιζαν την ίδια αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους την «Αμυμώνη». Στόχος είναι να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια. Επί 25 χρόνια έχει βοηθήσει περισσότερες από 280 οικογένειες παρέχοντας εκπαίδευση, θεραπείες, συμβουλευτική και στήριξη μέσα από τα προγράμματά του, ενώ σήμερα στηρίζει 90 παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Σπουδαίων Events», μία σειρά από συναυλίες και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη δράσεων που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν επιλέγονται αποκλειστικά από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη διεύθυνση

https://www.facebook.com/events/751598518684087/

Μοιράσου το άρθρο: