Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη και Επαύλεως, απέναντι από το Παλατάκι).

Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» και ο Δήμος Χαϊδαρίου, διοργανώνουν την εκδήλωση-αφιέρωμα : «Τα ξυστά στο Πυργί της Χίου», αρχιτεκτονικό θέμα του Πυργίου, με τα σπάνιας ομορφιάς γεωμετρικά μοτίβα, μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο, που κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους των Πυργούσικων σπιτιών!

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Χιώτισσα διδάκτωρ – αρχιτέκτονας κα Μαρία Ξύδα, θα μιλήσει για τα  ξυστά του Πυργίου, την αγάπη των Πυργούσων γι’ αυτά, την ιστορία τους και την σχέση τους με τα μαθηματικά (με προβολή διαφανειών), ενώ, ο Πυργούσης καλλιτέχνης Κωστής Παντελάκης, θα κάνει παρουσίαση των ξυστών με συμμετοχή του κοινού.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.
Σας περιμένουμε όλους, για μια…. περιήγηση… σε ασπρόμαυρο φόντο, στο μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου ,ΤΟ ΠΥΡΓΙ, για να δείτε τα πανέμορφα και μοναδικής τεχνικής ΞΥΣΤΑ».

Μοιράσου το άρθρο: