Σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Γκραν Παλέ στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, θα παρουσιαστεί ένα πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον (στο οποίο ο «βασιλιάς» της Ποπ εικονίζεται ως ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β΄ της Ισπανίας), καθώς και μια εκτύπωση με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα τέχνης που μπορούν να θαυμάσουν όσοι αγαπούν τη μουσική του Τζάκσον, αλλά και όλα εκείνα τα ξεχωριστά στοιχεία-σύμβολα της Ποπ κουλτούρας με τα οποία η καριέρα του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη. Μια σειρά από πορτραίτα του διάσημου καλλιτέχνη, αλλά και έργα εμπνευσμένα από τον ίδιο (κολάζ, βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις) περιλαμβάνονται στην έκθεση με τίτλο: «Michael Jackson: On the Wall», η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου τον Ιούνιο.

Όπως επισήμανε ο Νίκολας Κάλιναν, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων στη βρετανική πρωτεύουσα, 82.500 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση εκεί, ανάμεσά τους και διασημότητες από τον χώρο της ψυχαγωγίας και των τεχνών, όπως η Μαντόνα.

Ο Μάικλ Τζάκσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, το 2009, από υπερβολική χρήση φαρμάκων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Νοεμβρίου 2018 ως τις 14 Φεβρουαρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Francois Mori

Μοιράσου το άρθρο: