Το νέο Φωτογραφικό Project του Πολυχώρου VAULT (Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός) με τίτλο  “Feelings” βασίζεται στον “Κύκλο των συναισθημάτων”.

Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλούνται να συμμετέχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, προκειμένου να αποτυπώσουν με το φακό τους, όλες εκείνες τις εκφράσεις των ανθρωπίνων συναισθημάτων, που μας επιτρέπουν να «αντιληφθούμε», τόσο στιγμιαία όσο και σε βάθος, το «καθρέφτισμα» μιας ανθρώπινης ψυχής.

Η χαρά, η  θλίψη, η αγάπη, η αηδία, ο φόβος , ο θυμός, η έκπληξη  και η ντροπή είναι τα 8 συναισθήματα, από τα οποία οι φωτογράφοι θα εμπνευστούν για να αφηγηθούν, μέσα από τα πορτραίτα και τις εικόνες, τις δικές τους ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Οι φωτογράφοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία μπορούν να παρουσιάσουν ως και δύο φωτογραφίες για κάθε συναίσθημα.

Το Project θα διαρκέσει συνολικά 8 μήνες , από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018.  Κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 8 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 8 συναισθήματα. Συνολικά θα παρουσιαστούν 8 εκθέσεις.

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί η Χαρά, τον Νοέμβριο η θλίψη, τον Δεκέμβριο η Αγάπη, τον Ιανουάριο η Αηδία, τον Φεβρουάριο ο Φόβος, τον Μάρτιο ο θυμός, τον Απρίλιο η Έκπληξη και το Μάιο η Ντροπή.

Οι 8 βασικές «οικογένειες» συναισθημάτων,  που θα εμπνεύσουν τα θέματα των φωτογραφιών είναι:

 Η χαρά (ευτυχία, ανακούφιση, απόλαυση, ικανοποίηση, ευεξία, ευαρέσκεια, διασκέδαση, καμάρι, αισθητική απόλαυση, ενθουσιασμός, τέρψη, ηδονή, ευφορία, κέφι, έκσταση και στην ακραία μορφή της μανία)

Η θλίψη (λύπη, ακεφιά, κατήφεια, μελαγχολία, αυτολύπηση, μοναξιά, καημός, απελπισία και σε παθολογικό βαθμό σοβαρή κατάθλιψη)

Η αγάπη (εμπιστοσύνη, αποδοχή, φιλικότητα, τρυφερότητα, ευγένεια, ταίριασμα, αφοσίωση, λατρεία, ξεμυάλισμα, έρωτας)

Η αηδία (αποστροφή, περιφρόνηση, δυσφορία, απέχθεια, σιχασιά, φρίκη, βδελυγμία)

 Ο φόβος (άγχος, αναστάτωση, νευρικότητα, έγνοια, κατάπληξη, τρόμος, ανησυχία, δέος, φρίκη, σκιάξιμο, τρομάρα και στις ψυχοπαθολογικές του μορφές φοβία και πανικός)

Ο θυμός (λύσσα, οργή, πικρία, αγανάκτηση, απόγνωση, αναβρασμός, ενόχληση, εκνευρισμός, εχθρότητα και ίσως σε ακραίες καταστάσεις παθολογικό μίσος και βία).

Η έκπληξη (σοκ, κατάπληξη, θαυμασμός, απορία)

 Η ντροπή (ενοχή, αμηχανία, απογοήτευση, τύψεις, ταπείνωση, εξευτελισμός, καταισχύνη, συστολή και μετάνοια).

 Μία επιτροπή από 8 διακεκριμένους φωτογράφους θα επιλέγει κάθε φορά τις 8 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων.

Η Επιτροπή συγκροτείται από τους:

 Νίκο Γιαβρόπουλο (εικαστικός, master of ceremonies)

 Θωμά Δασκαλάκη (φωτογραφος και courier στην εταιρεία ndpphoto.gr)

 Διονύση Κούτση (φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας (Black Studio Art)

Φάνη Παυλόπουλο (mobile photographer, ηθοποιός)

Γιάννη Πρίφτη (φωτογράφος -Trinity Productions)

Γιώργο Στριφτάρη (φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)

Έλενα Φάκου (δημοσιογράφος, fashion & beauty editor)

Χριστίνα Φυλακοπούλου (φωτογράφος, τεχνικός θεατρικού φωτισμού)

 Στο τέλος του φωτογραφικού project οι 64 επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν  στις 8 Ιουνίου στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από την Κάπα Εκδοτική.

Ο πολυχώρος VAULT θα διοργανώσει την προσωπική έκθεση του νικητή του διαγωνισμού,  την επόμενη χρονιά.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνονται στις 8 κάθε μήνα, με ώρα έναρξης 8:00 το βράδυ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο project μπορούν να αποστείλουν e-mail στο: vaulttheatre.gr@gmail.com. (Προθεσμία: από 28/8/2017 μέχρι 20/9/2017)

Το email πρέπει να περιλαμβάνει: Βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο – email) / Φωτογραφικό υλικό από προηγούμενη δουλειά κάθε ενδιαφερόμενου.

 

 

 

   

Μοιράσου το άρθρο: