Πώς θα ακουγόταν άραγε ένα τραγούδι, γραμμένο σ’ ένα μόνο όργανο που αναπαράγει τους ήχους μιας ολόκληρης ορχήστρας; Από τότε που δημιουργήθηκε το πιάνο, το δημοφιλέστερο ίσως πολυφωνικό πληκτροφόρο όργανο, πετυχαίνει ακριβώς αυτό: χαρίζει στους φίλους της μουσικής μελωδίες τόσο «γεμάτες» που μοιάζουν να ακούγονται όχι από ένα μόνο όργανο, αλλά από ένα σύνολο μουσικών οργάνων.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολυφωνία του πιάνου οι Brunettes Shoot Blondes, ένα συγκρότημα από την Ουκρανία, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο (στον ιστότοπο YouTube) ένα βίντεο για το τραγούδι τους «Houston», η μελωδία του οποίου μοιάζει να είναι το αποτέλεσμα της μουσικής «συνεύρεσης» 20 διαφορετικών οργάνων. Ωστόσο, για τη σύνθεση και αναπαραγωγή του συγκεκριμένου τραγουδιού τα μέλη της μπάντας χρησιμοποίησαν ένα μόνο όργανο, όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο βίντεο που έχει γίνει ήδη ιδιαίτερα δημοφιλές.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο «Making of «Houston»», το συγκρότημα από την Ουκρανία παρουσιάζει την ιστορία πίσω από την κατασκευή αυτού του περίεργου οργάνου. «Όλα ξεκίνησαν με την ιδέα να παίξουμε το καινούργιο μας τραγούδι με ένα σπέσιαλ όργανο το οποίο, προς το παρόν, δεν υπάρχει» δηλώσει ο επικεφαλής του συγκροτήματος, Αντρέι Κοβαλιόφ.

Το παράξενο και ογκώδες μουσικό όργανο κατασκευαζόταν επί τρία χρόνια με τη βοήθεια μηχανικών. «Θέλαμε να το κάνουμε να φαίνεται ότι ήταν εύκολο, αλλά δεν πιστεύετε πόση προσπάθεια καταβάλαμε γι’ αυτό το πρότζεκτ» εξήγησε ο Ρομάν Σόμπολ.

Για τη δημιουργία του ιδιαίτερου μουσικού οργάνου, οι μουσικοί εγκατέστησαν μέσα σε ένα πιάνο με ουρά κρουστά, ταμπουρίνο, βιολί, μελόντικα, βιολοντσέλο, γκρανκάσα και άλλα μουσικά όργανα έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν το τραγούδι τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Brunettes Shoot Blondes

Βίντεο: Brunettes Shoot Blondes

Μοιράσου το άρθρο: