Τα 70 του χρόνια συμπλήρωσε, στις 21 Απριλίου, ο ρόκερ Ίγκι Ποπ, που γιόρτασε τα γενέθλιά του ανακοινώνοντας ότι τραγουδά σε έναν δίσκο πειραματικής τζαζ που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε στη σύνθεση του σάουντρακ μιας γαλλικής ταινίας.

Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone, ο Ίγκι δήλωσε: «Ένιωσα μάλλον κατάπληκτος που άκουσα σε ποιο βαθμό η φωνή μου ήταν αδύναμη σε κάποιες στιγμές, αλλά είπα μέσα μου ‘είναι καλή έτσι'». Αυτό που με προσελκύει στην τζαζ είναι ότι δεν υπάρχουν εντυπωσιακά εφέ για να μπορείς να κρυφτείς», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, ο Ίγκι Ποπ τραγουδά σε τρία κομμάτια του προσεχούς δίσκου του αμερικανού συνθέτη Τζέιμι Σαφτ, «Loneliness Road», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου. Αφού συνεργάστηκε με πολλούς αμερικανούς καλλιτέχνες –από τον κλασικό συνθέτη Τζον ‘Ανταμς έως το συγκρότημα Bad Brains, o Τζέιμι Σαφτ προτίμησε να αυτοσχεδιάσει με βάση τη φωνή του Ίγκι…

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ίγκι Ποπ ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω στους στίχους του σάουντρακ μιας γαλλικής ταινίας, της οποίας δεν αποκάλυψε τον τίτλο. «Μου αρέσει αυτό. Δεν το συνέθεσα εγώ αλλά σκέφτομαι να το τραγουδήσω, μεταφέροντας έτσι τα συναισθήματα», εξήγησε.

Ο αγαπητός σε εκπροσώπους πολλών γενεών Ρόκερ, το 2009 κυκλοφόρησε το το στούντιο άλμπουμ «Preliminaires», το οποίο εμπνεύστηκε από ένα μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ. Το 2012 ο Ίγκι Ποπ κυκλοφόρησε τον δίσκο «Après» με διασκευές γαλλικών επιτυχιών.

Το 2016, ο Ίγκι Ποπ κυκλοφόρησε τον δίσκο «Post Pop Depression».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Rolling Stone

Μοιράσου το άρθρο: