«Συνθέσεις 19ου-20ού-21ου αιώνα» κοντά στη Λίμνη Ευβοίας

Tο Μικρό Θέατρο Κατουνίων, κοντά στη Λίμνη Ευβοίας, φιλοξενεί αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, τη συναυλία «Συνθέσεις 19ου – 20ού -21ου αιώνα», με έργα Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και Παναγιωτόπουλου.

Ο αρχιτέκτονας-συνθέτης Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, βασικός υπεύθυνος της διοργάνωσης, αλλά και της αρχιτεκτονικής επέμβασης στο τοπίο, μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πρόκειται για τρία έργα, το πρώτο είναι του Σοστακόβιτς για πιάνο, βιολί και τσέλο των αρχών του 20ού αιώνα και το τελευταίο του Τσαϊκόφσκι για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο των τελών του 19ου αιώνα. Οι μουσικοί που παίζουν είναι ο Νώε Ινουί βιολί, ο Βασίλης Βαρβαρέσσος πιάνο και ο Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο. Ανάμεσα σε αυτά συμμετέχει κι ένα δικό μου έργο, που έχει γραφτεί το 2017 και παίζουν σε αυτό ο Νώε Ινουί και ο Γιώργος Δεμερτζής».

Αυτή είναι η όγδοη χρονιά κατά την οποία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο Μικρό Θέατρο Κατουνίων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε ένα υποβλητικό χώρο πάνω στα ερείπια του παλαιού μεταλλείου λευκόλιθου.

Το όραμά του κ. Παναγιωτόπουλου, να συνδυάσει τις μεγάλες του αγάπες, την αρχιτεκτονική και τη μουσική, πήρε σάρκα και οστά και μαζί με τη σύζυγό του, γλύπτρια και καθηγήτρια στο Ε.Μ.Π., Βάνα Ξένου, υποδέχονται κάθε χρόνο κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας και των γύρω χωριών, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας προσφέροντας τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν με ελεύθερη είσοδο.

Συνήθως πραγματοποιούνται δύο ως τρεις εκδηλώσεις, αλλά φέτος ο χρόνος δεν επαρκεί για περισσότερες, καθώς μια βδομάδα μετά, το έργο του κ. Παναγιωγόπουλου θα παιχτεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής – γλυπτικής της συζύγου του Βάνας Ξένου στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία. «Αλλά η ψυχαγωγία με την αρχική της σημασία. Δηλαδή την αγωγή ψυχής και όχι ψυχαγωγία όπως συνήθως εννοούμε σήμερα, εποχή που όλο και περισσότερο το μοναδικό βίωμα και χαρά ζωής είναι η μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας. Γι αυτό προσπαθούμε να προβάλουμε κάποιες άλλες παραμέτρους του κοινού βίου, πέρα από την οικονομία που μας καταδυναστεύει, όπως η παιδεία, η καλλιέργεια, η αναζήτηση της ποιότητας, η ομορφιά, η γνώση και η ευγένεια».

«Στις εκδηλώσεις, που είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο, έρχονται και άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη “σοβαρή” μουσική. Τους έχω δει να συγκινούνται πραγματικά, να βουρκώνουν, η στάση τους είναι εξαιρετική, κάθονται με συγκέντρωση, με προσήλωση» προσθέτει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ