Βρέθηκαν, στην Ιταλία, οι δύο κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ

Οι πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου, Βαν Γκογκ , που είχαν κλαπεί το 2002 από το Άμστερνταμ , εντοπίστηκαν τελικά στην Ιταλία , όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του μουσείου, που είναι αφιερωμένο στο μεγάλο ζωγράφο.

Πρόκειται για τα έργα “Έξοδος από την εκκλησία της Νουνέν” (1884) και “Άποψη της παραλίας του Σεβενίνγκεν” (1882). Οι πίνακες, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ, βρέθηκαν στην περιοχή της Νάπολης, σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως εκτίμησαν οι ειδικοί του Ολλανδικού μουσείου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και την αυθεντικότητά τους.

“Έπειτα από τόσα χρόνια, δεν τολμούσαμε καν να προσδοκούμε πιθανή επιστροφή τους”, δήλωσε με ικανοποίηση ο διευθυντής του μουσείου Van Gogh ‘Αξελ Ρίγκερ, που μετέβη στη Νάπολη.

Μετά την κλοπή των έργων, στις 7 Δεκεμβρίου 2002 από το μουσείο, είχε εκδοθεί εντολή διεθνούς έρευνας για τον εντοπισμό τους. Εκείνη την ημέρα -σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας- οι κλέφτες χρησιμοποίησαν μια σκάλα για να σκαρφαλώσουν στη στέγη του μουσείου και έσπασαν ένα παράθυρο πριν αρπάξουν τους δύο πίνακες και τραπούν σε φυγή, κατεβαίνοντας πιασμένοι από ένα σχοινί.

Η ημερομηνία της επιστροφής των δύο έργων στο Άμστερνταμ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. “Η ιστορική αξία των δύο έργων ζωγραφικής για τη συλλογή είναι τεράστια”, ανακοίνωσε το μουσείο.

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ γεννήθηκε στο Ζούντερτ της κεντρικής Ολλανδίας το 1853 από οικογένεια παστόρων και εμπόρων έργων τέχνης. Ζωγράφισε περισσότερα από οκτακόσια έργα, ωστόσο εν ζωή κατάφερε να πωλήσει μόνο ένα. Σήμερα τα έργα του είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα στο χώρο της τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος