Μια βάση δεδομένων, αφιερωμένη στην τέχνη του θεάτρου και τις τέχνες του θεάματος παγκοσμίως, με πληροφορίες γύρω από τους συντελεστές των παραστάσεων και το έργο τους, είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για τον ιστότοπο WTDir (World Theatre Directory), στον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, με ελεύθερη πρόσβαση, να αναζητήσει ή να καταχωρήσει πληροφορίες, σχετικές με την τέχνη του θεάτρου και όχι μόνο.

Ο χρήστης του ιστοτόπου, μπορεί είτε να φτιάξει το δικό του προφίλ, με βιογραφικό, φωτογραφίες και άλλο πολυμεσικό υλικό, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο του, είτε να αναζητήσει ονόματα ηθοποιών, σκηνοθετών, πληροφορίες παραστάσεων.

Φοιτητές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο μπορούν, χάρη στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, να αναζητήσουν ιστορικές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στην ερμηνεία του ρόλου τους ή στην εκπόνηση των εργασιών τους. Θίασοι από κάθε χώρα μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά τους, προσφέροντας εικόνες και άλλο υλικό από μια παράσταση που πραγματοποιήθηκε ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Η εγγραφή στη βάση δεδομένων του WTDir είναι δωρεάν και μόνο αργότερα, οι χρήστες που αναζητούν ακόμα πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, θα καταβάλουν μια μικρή συνδρομή, προκειμένου να απολαμβάνουν πρόσθετες υπηρεσίες. Το World Theatre Directory παρέχει, συγκεντρωμένες, πληροφορίες γύρω από το θέατρο διεθνώς, με σκοπό να καλύψει τόσο τις ανάγκες όσων ασχολούνται επαγγελματικά με τη συγκεκριμένη τέχνη, όσο και εκείνων που αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος το μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Μοιράσου το άρθρο: