Το  θρυλικό  «Καπλάνι της βιτρίνας», ζωντανεύει για πρώτη φορά στο θέατρο Βρετάνια, σε διασκευή-σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη.

 

Το εμβληματικό έργο είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη,  και αποτελεί έργο-σταθμό, καθώς θεωρείται  ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

«Το καπλάνι της βιτρίνας» έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε,  θα παρουσιαστεί στην παιδική-εφηβική σκηνή του Βρετάνια, με καταξιωμένους ηθοποιούς  και  συντελεστές,  με προβολές 3D και Video art, σε ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Τότα Πρίτσα και με μουσική που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Μικροί και μεγάλοι, θα έχουμε την ευκαιρία να «ταξιδέψουμε» στο καλοκαίρι του 1936 στο Μαλαγάρι της Σάμου,  το ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της συγγραφέως και κυρίως  στα συναισθήματα, στην ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία  :  Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Σκηνικά- Κοστούμια  :  Τότα Πρίτσα

Μουσική  :  Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

Προβολές 3D και Video Art  :  Γιάννης Καστρινάκης

Φωτισμοί  :  Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας,  Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Βοηθός Σκηνογράφου : Φώτης Μουρτάς

 

Παίζουν οι ηθοποιοί : Γιάννης Καρατζογιάννης,  Χριστίνα Θεοδωροπούλου,  Δημήτρης Μαύρος,  Βίκυ Μαραγκάκη,  Αλέξανδρος Βάρθης,  Αγγελική Πασπαλιάρη,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης,  Κωνσταντίνος  Πλεμμένος.

Από 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Βρετάνια

 

Info

Θέατρο Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15:00

Σάββατο στις 13:00

Καθημερινές για σχολεία / Τηλέφωνα κρατήσεων

210 – 5325563 / 6977 063881

Διάρκεια : 2 ώρες με διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων : κανονικό 12 Ευρώ, παιδικό 10 Ευρώ, οικογενειακό (4 άτομα) 40 Ευρώ

Ταμεία Θεάτρου (τηλ 210-3221579, 210-5325563)

Μοιράσου το άρθρο: