Εκθέσεις, προβολές, καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις θα παρουσιάσει και εφέτος το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» απευθύνοντας και πάλι κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος του ιδρύματος είναι, όπως πάντα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την προώθηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Χειμερινής Περιόδου 2015 – 2016 το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει:

– Τη νέα παραγωγή «Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας», στο θέατρο εικονικής πραγματικότητας Θόλος. Πρόκειται για μια περιήγηση σε τέσσερις διαστάσεις στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το μνημείο.

– Τις «Ιστορίες Ανδρείας». Συνθέτοντας το κουφάρι ενός πλοίου, μέσα από πρωτοτύπα αντικείμενα, παρουσιάζεται η ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτή εκτυλίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας.

– Τα «Toy Stories», μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών από όλο τον κόσμο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζονται στην έκθεση, η οποία φέτος, εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο.

– Διαδρομές στην Αθήνα. Μέσα από την διαδραστική έκθεση με θέμα τις ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές στην Αθήνας, σε διάφορες εποχές της, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία της πόλης, η οποία κρύβεται στα ονόματα των δρόμων και των πλατειών της, στα μνημεία, στα κτήρια, στα μουσεία…

– Τις θεατρικές παραστάσεις: «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον Ελληνικό Κόσμο. Τη νέα παράσταση του Μάνου Βαφειάδη «Καρυάτιδα», και τον «Μάγο του ΟΖ», του Φρανκ Μπάουμ, με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

-Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββάτου και Κυριακής, για παιδιά τριών έως δώδεκα ετών, τα οποία συνεχίζονται και φέτος είτε πλαισιώνοντας εκθέσεις και δραστηριότητες, είτε ως αυτόνομα προγράμματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των εορταστικών περιόδων ή με άλλες σημαντικές αφορμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: