Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, παρουσιάζει στις 22, 23, 24 Απριλίου στο «Σχολείον», το έργο του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι», το οποίο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα»  του Μενέλαου Λουντέμη.

Πρόκειται  για την επιτυχημένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» που έγινε θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη,  ωστόσο οι θεατές καλούνται  να προσφέρουν  φάρμακα,  υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης  και  τυποποιημένα  τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται και είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

_DSC4018

Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής – Sui Generis

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Μουσική: Κώστας Γάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος

Μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα: Στέφανος Τορτόπογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή

Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη

Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος,  Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

INFO

Θέατρο «Σχολείον» στην Πειραιώς 52

Ωρα έναρξης: 20:00

Πληροφορίες: 210.5288100

Για 3 επιπλέον  παραστάσεις 22,23,24/4

 

Μοιράσου το άρθρο: