Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9  Ιουνίου, 7-9 μ.μ., η λογοτεχνία γράφεται με νότες, στο 18ο Jazz Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένου book-jamming στο μουσικό στέκι Jazz Point της οδού Ακαδημίας, το βιβλιομουσικό project Booknotes/ Soundtracks της λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από συγγραφείς, μουσικούς και κοινό μεταφέρεται στην καρδιά της jazz μουσικής. Οι βραδιές Booknotes, σε σύλληψη και επιμέλεια της συγγραφέως Μαρίας Γιαγιάννου, είναι ένα διαφορετικό είδος βιβλιοπαρουσιάσεων, όπου κάθε συνάντηση συγγραφέων, μουσικών και ηθοποιών καταλήγει σε ένα απρόσμενο, γοητευτικό σχήμα.

Στιγμιότυπα από τις βραδιές BookNotes στο JazzPoint

Jazz σημαίνει πόλη και αυτοσχεδιασμός. Ο απρόβλεπτος ρυθμός της πόλης έφερε από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα στο Jazz Point δεκάδες συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς και θεωρητικούς, ένωσε τα ταλέντα τους και μας ταξίδεψε σε τριάντα δύο φανταστικές χώρες. Κάθε φορά ένας συγγραφέας με το βιβλίο του (ποίηση ή πεζογραφία), ένας ομιλητής κι ένας αναγνώστης πλαισιώνονται από μουσικούς που «ξαναγράφουν» με νότες το λογοτεχνικό έργο. Η επιλεγμένη μουσική πηγάζει από το ύφος κάθε βιβλίου, ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της λογοτεχνίας, σε μια σειρά από ζωντανά soundtracks.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ., στο Booknotes νο 32 φιλοξενείται η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*, με το μυθιστόρημά της «Πώς φιλιούνται οι αχινοί» (Πατάκη, 2017) να συναντά τον μουσικό Θοδωρή Ιωσηφίδη στο πιάνο για ένα καλοκαιρινό φιλί που τσιμπάει το μάγουλο της πόλης. To βιβλίο θα προλογίσει η συγγραφέας Μαρία Γιαγιάννου.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 7 μ.μ. με το Booknotes Closing Aperitif κλείνει εορταστικά ο πρώτος κύκλος Booknotes. Ένα απόγευμα καλοκαιριού με δροσερό κρασί, oι 30 λογοτέχνες που πέρασαν από τη σκηνή του Jazz Point, ποιητές και πεζογράφοι, καταξιωμένοι και νεότεροι (Γιώργος Αλισάνογλου, Ευαγγελία Ανδριτσάνου, Χάρης Βλαβιανός, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Νίκος Ερηνάκης, Γιάννης Ζέρβας, Αλεξάνδρα Κ*, Στέργια Κάββαλου, Λένα Καλλέργη, Θάνος Κάππας, Κώστας Κατσουλάρης, Πατρίτσια Κολαΐτη, Χάρις Κοντού, Μαρία Κουλούρη, Δάνης Κουμασίδης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Κατερίνα Μαλακατέ, Μάκης Μαλαφέκας, Ηρώ Νικοπούλου, Νίκος Ξένιος, Νάνα Παπαδάκη, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπαντωνίου, Καλλιρρόη Παρούση, Έλενα Πολυγένη, Σταύρος Σταυρόπουλος, Γιάννης Στίγκας, Κωνσταντίνος Τζήκας, Θοδωρής Τσαπακίδης, Ελένη Τζατζιμάκη, Ούρσουλα Φωσκόλου), θα μοιραστούν με τον κόσμο την προσωπική τους μαρτυρία γι’ αυτό που «συνδέει τη γραφή με τη μουσική». Στη μουσική επένδυση η Dj Nua.

Χώρος διεξαγωγής: Innovathens, Τεχνόπολις, Κτίριο Αεροφυλάκιο 2.

Επιμέλεια : Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: