Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα μέχρι πόσο σεξ είναι φυσιολογικό.Το σεξ ως εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ποσότητα ούτε με την ευχαρίστηση. Είναι καταναγκαστικό, εμμονικό και ικανοποιεί με την επανάληψη του ίδιου μοτίβου.

Η συνεχής και έντονη ενασχόληση με καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές, συνδυασμένες ταυτόχρονα με απώλεια ελέγχου της παρόρμησης χαρακτηρίζουν τους ασθενείς αυτούς, λέει στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή « Στο ντιβάνι της κρίσης »  ο Γιώργος Φλούδας, ψυχίατρος, σεξολόγος, ειδικός στη δυσφορία φύλου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Στον εθισμό στο σεξ δεν μετράμε συντρόφους ούτε κάνουμε σχέσεις και η σεξουαλική συμπεριφορά έχει πολλές ομοιότητες με τις εξαρτήσεις από τις ουσίες, την παθολογική χαρτοπαιξία, την απώλεια ελέγχου γενικότερα. Οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το σεξ προέρχονται από δύσκαμπτες οικογένειες και πολλές φορές μπορεί να έχουν υποστεί κακοποίηση.

Η ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε έκρηξη στις εξαρτητικές σεξουαλικές συμπεριφορές που πολλές φορές μπορεί να συνοδεύονται από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας. Το 2002 οι ιστότοποι σεξουαλικού ενδιαφέροντος ήταν το πρώτο οικονομικό έσοδο του διαδικτύου ενώ το 70% των πλοηγήσεων σε πορνογραφικούς ιστότοπους γίνεται στους χώρους εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο: