Με την απονομή των βραβείων και το Concert Gala ολοκληρώνεται το Σάββατο 14/4 (20:00) ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «De Bach Au Jazz» 2018 που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών.
Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη μιας και μετέχουν 128 πιανίστες ηλικίας από 6-29 ετών από 18 χώρες. Η ιδιαιτερότητα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου έγκειται στο εύρος των μουσικών εκφράσεων που καλύπτει : την κλασσική, ρομαντική και σύγχρονη έντεχνη μουσική καθώς και ένα σκέλος αυτοσχεδίασης και Jazz.
Οι μετέχοντες στον διεθνή διαγωνισμό παίζουν στην νέα ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί έγιναν στο Παρίσι (2013, 2015), όπως μας είπε η καλλιτεχνική Διευθύντρια του διαγωνισμού, η Lilia Boyadjieva.
Ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «De Bach Au Jazz» 2018 διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Association Nathalie» που εδρεύει στο Παρίσι, υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών από την Τετάρτη 11 έως Σάββατο 14 Απριλίου.
Η επιτροπή κριτών είναι από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία, Νορβηγία-Ρωσία και Γερμανία-Ουγγαρία.
Τα βραβεία είναι χρηματικά – συνολικής αξίας 8,500 € / πρώτο βραβείο 3,000 € – καθώς και συναυλίες, ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις στην ΕΡΤ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ωδείο Νάκα κλπ., εγγραφές στην Διεθνή Ακαδημία Πιάνου «Πόρος 2018” και άλλα.
Ένα ειδικό βραβείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της “Nathalie Voyatzis” γιά την καλλίτερη εκτέλεση Jazz ή αυτοσχεδιασμού και ένα επί πλέον βραβείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του “Ευστρατίου Μανουσάκη” γιά την καλλίτερη εκτέλεση Σονάτας Μπετόβεν. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής.

Χορηγός επικοινωνίας στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου είναι η ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: CONCOURS INTERNATIONAL COMPETITIONS DE BACH AU JAZZ

ΠΗΓΗ: ERT.GR

Μοιράσου το άρθρο: