Επίσημη πρώτη εμφάνιση ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ έκανε σήμερα ο Απόστολος Γαλάτης που προέδρευσε της τρίτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της επιχείρησης για το 2016. Υπό την προεδρία του ελήφθησαν και οι αποφάσεις που επιστρέφουν στον πρόεδρο όλες οι αρμοδιότητες που είχαν παραχωρηθεί στον αντιπρόεδρο κ. Παπαευσταθίου από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέο, ενώ ο κ. Γαλάτης θα λαμβάνει και την αντιμισθία που ελάμβανε μέχρι τώρα ο αντιπρόεδρος. Ο κ. Παπαευσταθίου ως αντιπρόεδρος απλά θα αναπληρώνει τον πρόεδρο όταν εκείνος λείπει.

Στη σημερινή συνεδρίαση ορίστηκαν επίσης τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο πλέον απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη, τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης Στ. Τζίνη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Β. Ζεμπέογλου, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.κ. Απ. Μαλαματίνη και Σοφία Χάλαρη και αναπληρωματικά την κ. Κότογλου και τον Άρη Σαββάκη.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2016 όπως και του τεχνικού προγράμματος, με την αρνητική ψήφο του Μ. Πατσιαντά. Τέλος ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Αντ. Ξηρός επισήμανε ότι οι συνεδριάσεις του σώματος είναι νόμιμες καθώς η Επιτροπή του Άρθρου 152 ανέστειλε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το δικαίωμα των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων να μετέχουν σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, έως ότου εκδοθεί η τελική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, στην οποία έχει προσφύγει ο Μ. Πατσιαντάς.

 

Μοιράσου το άρθρο: