Με στόχο να μην στερηθεί κανένα παιδί τα αναγκαία σχολικά είδη, συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης σχολικών ειδών.

«Για 2η χρονιά, δωρεάν σχολικά είδη για 300 παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης», σημειώνει η εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) – Ο τόπος μου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας, η οποία θα συνεχιστεί με ποικίλες δράσεις εντός των επόμενων εβδομάδων, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί στον τόπο μας την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ πριν σημάνει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 και μετά από συνεννόηση με διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης, παραδόθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) συνολικά 300 αριθμημένες επιστολές σε 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Οι επιστολές αυτές (15 σε κάθε σχολείο) θα διανεμηθούν εντός των επόμενων ημερών από τους δασκάλους στους γονείς των μαθητριών/μαθητών που φαίνεται να μην έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα σχολικά είδη. Είναι ανώνυμες και φέρουν μόνο την υπογραφή του διευθυντή/της διευθύντριας και την σφραγίδα του σχολείου. Οι γονείς, με την επιστολή αυτή, θα έχουν την δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να προμηθευτούν δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, Δευτ., Τετ., και Παρ. από τις 18:00 έως 20:00.

2015090901Τα σχολικά είδη είναι ήδη συσκευασμένα σε χάρτινες τσάντες τριών διαφορετικών χρωμάτων με διαφορετικό περιεχόμενο για την 1η και 2α τάξη (πράσινο), 3η και 4η τάξη (κίτρινο), 5η και 6η τάξη (κόκκινο ). Έτσι ο απαιτούμενος χρόνος για την παραλαβή των σχολικών ειδών θα είναι ελάχιστος.

Τα σχολεία που δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν και τις 15 επιστολές, θα έχουν την δυνατότητα να τις δώσουν σε άλλες σχολικές μονάδες της πόλης.

Η ΕΟΔνΠ δεν μπορεί να διαθέσει καμία συσκευασία χωρίς την υπογεγραμμένη και σφραγισμένη επιστολή από την διεύθυνση του σχολείου. Η επιλογή των δικαιούχων μαθητών θα γίνεται από το κάθε σχολείο.

Η δράση των σχολικών ειδών δεν είναι αποσπασματική και δεν γίνεται μόνο με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η ΕΟΔνΠ έχει αναλάβει, όπως και πέρισυ, την υποχρέωση να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου και έτσι να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η γραφική ύλη για τις 300 οικογένειες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

Το κόστος των σχολικών ειδών ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο σύλλογος Förder- Freundeskreis Elliniko e.V., ομάδα συμπατριωτών μας και φιλελλήνων Γερμανών από το Αμβούργο της Γερμανίας. Τα υλικά έχουν αγοραστεί στην Ελλάδα με πρωτοβουλία των δωρητών.

Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί το Δ.Σ. του συλλόγου για την πολύμηνη συνεργασία που οδήγησε στην δωρεά/προμήθεια των σχολικών ειδών».

?
?

O Δήμος Αγίας Παρασκευής Αττικής

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής καλεί τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για τρίτη χρονιά να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.
Η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα απαραίτητα τη νέα σχολική χρονιά.
Η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα γίνεται καθημερινά από την Τρίτη 6 έως και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016:
•στο Τμήμα Παιδείας και στο Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης, Λεωφ. Μεσογείων 415-417, από τις 8.00 έως τις 14.00,
•στο Α΄ΚΑΠΗ (Γούναρη 30) από τις 8.00 έως τις 14.00 και
•στο Β΄ΚΑΠΗ (Μπουμπουλίνας 15, Τσακός ) από τις 8.00 έως τις 14.00.
Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:
Σχολικές τσάντες, ντοσιέ, μολύβια και στυλό, γόμες, διορθωτικά και ξύστρες, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, πινέλα, κασετίνες κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Παιδείας (κ. Α. Τζανή, κ. Μ. Κελεσίδη) στα τηλ.: 213-2004-568 & 601 ή με το Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης (κ. Γ. Ξενούλη, κ. Λ. Κανέλου) ) στο τηλ.: 213-2004-578.

Σχετικές ειδήσεις

Ενισχυτική διδασκαλία και συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Δήμο Γαλατσίου

Δήμος Κορυδαλλού: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά οικονομικά αδυνάμων οικογενειών

Μαζεύουν σχολικά είδη

Χίος: Σχολικά είδη για οικογένειες ανέργων από Εργατικό Κέντρο

Μοιράσου το άρθρο: