Αίσιο τέλος είχε η τριμερής συνάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, για την απειλή πραγματοποίησης 14 απολύσεων στην Τράπεζα Αττικής.

Στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 28/4/2017, με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, η ΟΤΟΕ σχολιάζει πως λόγω της άμεσης αντίδρασής της και με τη συμμετοχή του Συλλόγου των Εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής, προέκυψε «η αυτονόητη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας το οποίο δια της αρμόδιας Υπουργού συναίνεσε στις θέσεις της ΟΤΟΕ οι οποίες ισχύουν και δεν αμφισβητούνται, τόσο για την προστασία της Απασχόλησης που προβλέπεται στις Κλαδικές Σ.Σ.Ε. όσο και για την εφαρμογή των εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας».

Η ΟΤΟΕ στην ίδια ανακοίνωση «εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό αφού έγινε σαφές ότι, οι δημοκρατικοί θεσμοί των Συλλογικών Συμβάσεων και των συμφωνιών σε θέματα κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αλλά και γενικότερα, ισχύουν ακόμα σε αυτή τη χώρα και δεσμεύουν και την πολιτεία σε αυτονόητες και, ταυτόχρονα, δίκαιες αποφάσεις, που αφορούν στην εφαρμογή και της εργατικής νομοθεσίας.

Ακόμα, η σημασία της απόφασης αυτής στις δοσμένες συνθήκες, δεν αποτελεί μόνο αποτροπή αυθαίρετων και καταχρηστικών απολύσεων σε έναν ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας, αλλά αποτελεί, παράλληλα, και θεσμικό ανάχωμα σε ανάλογες υστερόβουλες σκέψεις και σχεδιασμούς».

Μοιράσου το άρθρο: