Εξόχως ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς φέτος οι κρατήσεις  έχουν αυξηθεί κατά 7%, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε τις περασμένες ημέρες στη διενή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2015», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, από τις 2 έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Η έκθεση  συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και αποτελεί σημείο επαφής των κορυφαίων εταιριών και στελεχών του τουρισμού παγκοσμίως.

Στη WTM παρευρέθηκε από την πρώτη μέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος είχε επαφές τόσο με στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, την τ. Υπουργό Τουρισμού-Τομεάρχη τουρισμού της Ν.Δ. κα Όγα Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, όσο και με εκπροσώπους των tour operators Thomas Cook UK, Olympic Holidays, Mediteraneo Holidays, Ionian Weddings, Classic, Cllection traveler republic, Airtours, Top KInisis, Louis Holidays κ.α

«Είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρατήσεων κατά 7% για τις Βόρειες Σποράδες αλλά και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά μία εβδομάδα. Αποδεικνύουν στην πράξη πως ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Περιφέρειας και των ανθρώπων του τουρισμού για την ενδυνάμωση του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος αποδίδει καρπούς σε μία περίοδο μάλιστα, που η τοπική οικονομία έχει ανάγκη ανάσες ρευστότητας, όπως αυτές που μας δίνει ο τουρισμός. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε σε πλήρη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιδιώκοντας διαρκώς το καλύτερο δυνατό. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του τουρισμού για την προσπάθεια που καταβάλουν. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, πως η σταθερότητα στη χώρα αποτελεί ανάγκη, για να αφεθεί το υγιές κομμάτι να λειτουργήσει με αμιγώς τουριστικό κριτήριο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.  Τη Θεσσαλία εκπροσώπησε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης.

Μοιράσου το άρθρο: