Δεκαέξι διατακτικές των 50 ευρώ,  για αγορές από super market, προσφέρει η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ σε ισάριθμους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, μετά την γνωστοποίηση από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Σωκράτη Σαβελίδη ότι τα παιδιά αυτά υποσιτίζονται. Παράλληλα, με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας, στους μαθητές αυτούς θα παρέχεται γάλα, σε καθημερινή βάση και για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαβελίδης στην εκπομπή Θεσσαλικό Περισκόπιο του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ, όλοι οι διδάσκοντες του σχολείου χαιρετίζουν με συγκίνηση την πρωτοβουλία της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι πρωταρχικά, αρμοδιότητα της πολιτείας.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα του υποσιτισμού, δήλωσε πως οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού είναι σίγουρα, πολύ περισσότεροι από δεκαέξι. Απλά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν οι πιο εύκολα αντιληπτές, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους τα παιδιά είναι εξαιρετικά αξιοπρεπή και δεν αφήνουν περιθώρια να αντιληφθεί κανείς, τι ακριβώς τους συμβαίνει.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωπος του ΕΒΟΛ, θα παραδώσει τις διατακτικές, στον διευθυντή του σχολείου, αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί.

Μοιράσου το άρθρο: