Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, σήμερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και κατόπιν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου , παρουσία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη , του Δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη, η σημερινή μέρα, είναι ημέρα τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να θεμελιώσουν την αρχή της ελευθερίας, ιδανικά, αξίες , αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν το διαχρονικό μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε ένα έθνος που προστατεύει τα δικαιώματά του. Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι είναι διττή η σημασία της σημερινής εκδήλωσης, αφού συμπίπτει με την ημερομηνία λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα πρέπει να σηματοδοτήσει τη λήξη οποιουδήποτε πολέμου, είτε κυριολεκτικού είτε μεταφορικού.

6d960812-fdb3-46a6-9063-795130022ab6Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του για την ιστορική επέτειο, ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε πως “γιορτάζουμε σήμερα τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού. Το τέλος της πλέον αιματηρής σύγκρουσης του 20ου αιώνα και τη λήξη της ναζιστικής θηριωδίας. Πρόκειται για την πιο αισιόδοξη από τις ημέρες μνήμης και τις Επετείους που τιμούμε στον ελληνικό χώρο, καθώς δεν αναφερόμαστε στη συμπλήρωση κάποιων ετών από ένα ιστορικής σημασίας δραματικό γεγονός, αλλά στην πλέον αισιόδοξη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, στην ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη των ενεργειών για μία ενωμένη Ευρώπη και στη δημιουργία ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες

Μοιράσου το άρθρο: