Επίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων – μεταναστών στο Αερινό πραγματοποίησαν σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και το μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λούμας.

Συζήτησαν  με τους πρόσφυγες μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ καθώς και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και αφουγκράστηκαν τις θέσεις, αγωνίες, προβλήματα τους. Επίσης τόνισαν τις τεράστιες  ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε., των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τόσο για το ξεριζωμό από τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου όσο και για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και την περιπέτεια που βιώνουν.

Από την επίσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες του ΚΚΕ και των στελεχών του στην τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ότι ο χώρος στο Αερινό είναι τελείως ακατάλληλος για τη διαβίωση ανθρώπων και μικρών παιδιών. Ακόμη κι αν πρόκειται για παραμονή λίγων ημερών, πολύ περισσότερο αν ισχύουν πληροφορίες ότι μάλλον πρόκειται για χώρο παραμονής πολύ μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.  Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν γίνονται από το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς και παρά την ένταση της αλληλεγγύης που δείχνει ο λαός της περιοχής, όλα αυτά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις πολλές ελλείψεις και μεγάλες ανεπάρκειες του χώρου στο Αερινό για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης, περίθαλψης.

Μοιράσου το άρθρο: