Ξεπέρασε και το 90% η πληρότητα σε πολλά τουριστικά καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας, κατά τις ημέρες του Πάσχα, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στους ξενοδόχους, οι οποίοι εκτιμούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς θα αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον για προκρατήσεις ενώπιον της θερινής περιόδου, που τον τελευταίο μήνα έχουν «παγώσει».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, οι μεγαλύτερες πληρότητες παρατηρήθηκαν στον Βόλο, στην Πορταριά και την Μακρινίτσα, ενώ ακολούθησαν το Ανατολικό Πήλιο και οι άλλες περιοχές. Εκτιμά δε, πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα σύνορα, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα, καθώς πολλοί Βαλκάνιοι που παραδοσιακά επιλέγουν την Μαγνησία για τις γιορτές του Πάσχα, φέτος δεν το έκαναν, φοβούμενοι απρόοπτες καταστάσεις στα σύνορα.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Ζαφείρης δήλωσε πως σε δέκα – το πολύ – μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το καταστατικό λειτουργίας του Φορέα Ανάδειξης του Αεροδρομίου, στον οποίο μετέχουν εκπρόσωποι φορέων από όλους του Νομούς της Κεντρικής Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Μοιράσου το άρθρο: