Έντονη θα είναι η αντίδραση φορέων της Μαγνησίας, όπως η Επιτροπή Ειρήνης και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν πληροφορίες ότι το λιμάνι του Βόλου θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση των πλοίων του ΝΑΤΟ που περιπολούν στο Αιγαίο.

Αυτό τονίστηκε – μεταξύ άλλων – σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο σήμερα, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Όπως τόνισαν, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή, η γραμματέας Δέσποινα Ευαγγελινού και τα μέλη Μαίρη Κούμα και Μαριλένα Μπαλσάμη, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή, ενώ ζήτησαν «να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Για το προσφυγικό επισήμαναν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, ζητώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής διαμονής, καθώς και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Εξάλλου, ο Σύλλογος καλεί τις γυναίκες στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου  και σε 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έγινε γνωστό πως η κεντρική  εκδήλωση  –  αφιέρωμα  θα  γίνει  την  Τετάρτη  9     του  Μάρτη  στις  7 μμ,  στο Αχίλλειον  με  ομιλίες  και  μουσικοθεατρική    παράσταση  από  τη  θεατρική  ομάδα  του  συλλόγου  με  θέμα « Και  η  διέξοδος  ποια  είναι»;

Όπως είπε στην ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή, η φετινή Ημέρα της Γυναίκας έχει στο επίκεντρο τη μητρότητα, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο.

Εξάλλου, στις  10-3-2016  θα  πραγματοποιηθεί  εκδήλωση  αφιερωμένη  στην  παγκόσμια ημέρα  της  γυναίκας για  τους  μαθητές  της  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  στο  σχολείο  δεύτερης  ευκαιρίας  (στο  συγκρότημα  Μουρτζούκου) στις  10.30 το πρωί.

 

Μοιράσου το άρθρο: