Στον καθαρισμό των περιφερειακών ενοτήτων θα προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ,αναθέτοντας απευθείας σε εργολάβο τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων και την αποψίλωση των χόρτων από τα πρανή των δρόμων.

Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέττα Καντόλα. Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στις 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ και όπως εξήγησε η κ. Καντόλα θα γίνει με απευθείας ανάθεση μετά τη συγκέντρωση σχετικών προσφορών. «Το έργο θα ανατεθεί άμεσα καθώς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την περίοδο του Πάσχα. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμε κάτι τέτοιο, καθώς μέχρι σήμερα οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων αντιμετώπιζαν τον καθαρισμό αυτό με δικά τους μέσα και από τον μικρό τους προϋπολογισμό, που δεν επαρκεί», επισήμανε.

Τέλος ανέφερε ότι αφού παραληφθούν οι 400 μπλε κάδοι από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στην πορεία θα κριθεί από την εταιρεία, με βάση το πρόγραμμα που υλοποιείται, αν θα δοθεί ένα νέο απορριμματοφόρο μόνο για την ανακύκλωση.

Διευκρινίσεις για αποκομιδή στη περιοχή Χιλιαδού

Σε σημερινή της ανακοίνωση η κα Καντόλα δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών από δρόμους στην συνοικία της Χιλιαδούς.

«Το Σάββατο 5-3-2016 παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο απορριμματοφόρο με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 3026, το οποίο εξυπηρετεί την περιοχή «ΧΙΛΙΑΔΟΥ». Γι΄ αυτό το λόγο η αποκομιδή  απορριμμάτων δεν πραγματοποιήθηκε στις 04.30 το ξημέρωμα, αλλά πραγματοποιήθηκε στις 13.30 το μεσημέρι, με το υπ΄αρ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 3027 απορριμματοφόρο όχημα, μετά το πέρας του τομέα ευθύνης του και με άλλο οδηγό. Τέλος ενημερώνουμε τους δημότες ότι το πρόγραμμα  της  Υπηρεσίας  Καθαριότητας του Δήμου Βόλου υλοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί και η αποκομιδή απορριμμάτων πραγματοποιείται τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη –Σάββατο σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Βόλου (πλην του κέντρου) ενώ τις ημέρες Τρίτη – Παρασκευή συλλέγονται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά και όχι απορρίμματα, βάσει των αντικειμενικών  δυνατοτήτων της Υπηρεσίας».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: