Ως την ερχόμενη Παρασκευή , 11 Δεκεμβρίου 2015, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας , σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, κάθε απόγευμα 6:30 -8:30, στα γραφεία του συνδικάτου μετάλλου, Μήτσος Παπαρήγας, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Συγκεκριμένα , τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής :

Ζεστά ρούχα, μπουφάν, κάλτσες, παπούτσια, νερό , βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικούς χυμούς, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, οινόπνευμα, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, σαμπουάν, σαπούνια, κονσέρβες με έτοιμα φαγητά ( όχι με χοιρινό κρέας).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου , στην οποία μίλησαν μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας και της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Όπως τόνισε -μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας , κ. Ρίτσα Κωτή, το θέμα της μετανάστευσης είναι διαχρονικό γιατί είναι πολιτικό και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν συμφέρον , δικαίωμα και υποχρέωση να υψώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Από την πλευρά της , η κ. Λίλα Πέτρου, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, απηύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες του Βόλου , που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης σε βάρος των ξεριζωμένων .

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, κ. Εύη Γάκου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόσφατη διόγκωση του κύματος των μεταναστών – προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας έφερε μπροστά στα μάτια όλων αυτό που το φιλειρηνικό κίνημα επισήμανε όλα τα χρόνια των πολέμων και των επεμβάσεων : τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους. Μπροστά στο ενδεχόμενο η κατάσταση να χειροτερέψει , η κ. Γάκου κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τους αγωνιστικούς φορείς της πόλης μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να διεκδικήσουν ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας και μέτρα για να φτάσουν στους πραγματικού προορισμού τους.

Μοιράσου το άρθρο: