Μα πώς Φτιάχνεται;

#MaPwsFtiaxnetai

Κάθε Τρίτη, 17:00 | ΕΡΤ3

Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση

Ο Γιώργος Βαγιάτας ταξιδεύει σε εργοστάσια της Ελλάδας και μαθαίνει πώς φτιάχνονται τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σχετικά με το πώς φτιάχνονται τα προϊόντα καθημερινής χρήσης και ποια είναι η πορεία τους μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας: Τα χαρτικά, το σαπούνι, το στρώμα όπου κοιμάσαι, η αγαπημένη σου μπίρα, τα κουτάκια αναψυκτικών, οι κατσαρόλες και τα τηγάνια, τα ζυμαρικά, οι σάλτσες, τα παγωτά, ακόμη και η αγαπημένη σου πραλίνα ή το φυστικοβούτυρο; Ακόμη και τα εσώρουχα ή τα παπούτσια που φοράς;

Ο Γιώργος Βαγιάτας αναρωτήθηκε και γι’ αυτό αποφάσισε να πάρει τους δρόμους και να μάθει την παραμικρή λεπτομέρεια για την παρασκευή αυτών των καθημερινών προϊόντων, την ιστορία τους, αλλά και απίθανα στατιστικά στοιχεία για όλα αυτά τα προϊόντα.

Κάθε προϊόν έχει μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι να βρεθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή των καταστημάτων λιανικής και τελικά, να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές. Ο Γιώργος και η ομάδα του ακολουθούν βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από τη συλλογή των πρώτων υλών, μέχρι την παραγωγή στο εργοστάσιο και τη συσκευασία όλων αυτών των προϊόντων.

Ο Γιώργος μιλά με εργαζόμενους στα εργοστάσια, περιστασιακά συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής και τέλος, γνωρίζει ανθρώπους οι οποίοι σχετίζονται με κάποιον -πολλές φορές ανορθόδοξο- τρόπο με το εκάστοτε προϊόν.
Παράλληλα, δείχνει κάποια ενδιαφέροντα life hacks και δοκιμάζει πράγματα που σίγουρα μπορείτε να δοκιμάστε και στο σπίτι. Όλα αυτά με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνδυάζοντας πληροφορίες και γέλιο.

Να είστε σίγουροι ότι θα σας λυθούν πολλές απορίες και θα περάσετε καλά. Σαν εκπαιδευτική εκδρομή!

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Μάνος Αρβανιτάκης
Παρουσίαση: Γιώργος Βαγιάτας
Σενάριο / Αρχισυνταξία: Παύλος Τουμπέκης – Αντώνης Κωνσταντάρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξανδρος Βηλαράς
Ηχοληψία: Βαγγέλης Σαρρηγιάννης
Μοντάζ: Βαγγέλης Φασουλόπουλος – Hyke, Κώστας Χριστακόπουλος, Ηλίας Αποστολίδης
Εκτέλεση & Οργάνωση Παραγωγής: Φωτεινή Οικονομοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: OHMYDOG PRODUCTIONS
Σε συνεργασία με την HYKE PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Γιώργος Βαγιάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS