Οι θησαυροί του Πόντου

#OiThisavroiTouPontou

Σειρά ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της ιστορίας του Πόντου

Ένα οδοιπορικό αναζήτησης, ένα ταξίδι στον Πόντο, όχι της Μικράς Ασίας, αλλά αυτού που συνεχίζει εντός της Ελλάδας, με ξεναγό την Ηρώ Σαΐα, αρχίζει στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στις 18:15. Η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, «Oι θησαυροί του Πόντου», που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, αναδεικνύει την πλούσια ιστορία, την πολιτισμική ταυτότητα, τα στοιχεία που μπόλιασαν την ψυχή των Ελλήνων του Πόντου με τόση ομορφιά και δύναμη.

Ακριβώς 100 χρόνια μετά τη βίαιη επιστροφή τους, οι Ακρίτες που μεγαλούργησαν από το 800 π.Χ. έως το 1922 μ.Χ. στις περιοχές πέριξ της Μαύρης Θάλασσας, κατορθώνουν να διατηρούν την ιστορική ταυτότητά τους και εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού. Θα επισκεφτούμε τους τόπους όπου εγκαταστάθηκαν μετά τον ξεριζωμό για να αναδείξουμε τις αξίες που κρατάνε τη ράτσα αυτή τόσο ξεχωριστή εδώ 3.000 χρόνια.

Ποια είναι τα στοιχεία που μπόλιασαν την ψυχή των Ελλήνων του Πόντου με τόση ομορφιά και δύναμη; Ποια είναι η ιδιοπροσωπία αυτής της ένδοξης ελληνικής ράτσας;

Συντελεστές

Παρουσίαση-αφήγηση: Ηρώ Σαΐα

Αρχισυντάκτης: Νίκος Πιπέρης
Σκηνοθεσία: Νίκος Ποττάκης
Επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Μοντάζ: Νίκος Γαβαλάς, Κώστας Κουράκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παρσαλάμης
Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Συντονισμός παραγωγής: Ειρήνη Ανεστιάδου
Ηχοληψία: Τάσος Δούκας, Θάνος Αρμένης, Τάσος Γκίκας
Ενδυματολόγος: Φαίδρα Ιωακείμ
Παραγωγή: one3six

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS