Υστερόγραφο

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, παραγωγής 2021.

Σκοπός αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει τα πρόσωπα και τα θέματα, πάντα με την ιδιαίτερη ματιά τόσο του σκηνοθέτη όσο και του τιμώμενου προσώπου και γι’ αυτόν τον λόγο το κάθε επεισόδιο θα φέρει την υπογραφή αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, αλλά και ταλαντούχων καλλιτεχνικών συντελεστών του ελληνικού κινηματογράφου.

Το «Υστερόγραφο» φιλοδοξεί να αναδείξει αξίες που είναι ακόμη ζωντανές στον τόπο μας, δημιουργώντας ταυτοχρόνως απαιτητικούς και ενεργούς τηλεθεατές μέσα από μία φιλμική γραφή που θα επιδιώξει να αποκαλύψει την αλήθεια και την ποίηση της πραγματικότητας.

Όλοι σχεδόν οι σκηνοθέτες του «Υστερόγραφου» προέρχονται από τη μεγάλη παράδοση του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, είναι οι Λάκης Παπαστάθης, Εύα Στεφανή, Γιώργος Σκεύας, Ηλίας Γιαννακάκης, Αποστολία Παπαϊωάννου και Βασίλης Κοτρωνάρος.

Ήδη, εδώ και δεκαετίες, κυρίως μέσα από την εκπομπή «Παρασκήνιο», έχουν δημιουργηθεί αφηγηματικοί τρόποι που συνδυάζουν επιτυχώς την κινηματογραφική εμπειρία του ντοκιμαντέρ με την τηλεοπτική αφήγηση. Έχει δημιουργηθεί μία αφηγηματική παράδοση από νέους και παλαιότερους σκηνοθέτες που μπορούν να εντάξουν σε μία τηλεοπτική εκπομπή πρόσωπα και θέματα της «άλλης Ελλάδας», της πνευματικής Ελλάδας, που συνήθως απουσιάζει από την τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS