Μανώλης Αναγνωστάκης – 23 Ιουνίου 2005

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ένας από τους κορυφαίους ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου 2005. Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο θανάτου του σημαντικού ποιητή, προτείνει ένα επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή “Η δε πόλις ελάλησεν” (παραγωγής 1992).

Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ


Η σειρά «Η δε πόλις ελάλησεν» αφιερώνει κάθε επεισόδιό της σε μια περιοχή της Ελλάδας, παρουσιάζοντάς την μέσα από τα μάτια ενός δημιουργού που εμπνεύστηκε από αυτή ή αφιέρωσε το έργο του σε αυτή. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη και τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.

Η ποιητική δημιουργία του Μανώλη Αναγνωστάκη παρουσιάζει με τα χρώματα και τις εικόνες της τη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ο ποιητής και ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου διαβάζουν ποιήματα από τις συλλογές «Εποχές», «Εποχές 2», «Η συνέχεια», «Η συνέχεια 3» και «Στόχος», ενώ παράλληλα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής κοσμεί τις λέξεις και τις φράσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη με εικόνες, πλάνα και φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης.

Έτος παραγωγής:

1992

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS