Στη μνήμη των μελών του συγκροτήματος Alexandrov του ρωσικού στρατού – 25 Δεκεμβρίου 2016

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη των 64 τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών, μελών του παγκοσμίου φήμης Ensemble Alexandrov των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ψηφιοποίησε και παρουσιάζει τη συναυλία του Ακαδημαϊκού Συγκροτήματος Τραγουδιού και Χορού του Κόκκινου Στρατού που δόθηκε στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton, τον Ιούνιο του 2011.

(video)

Το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού, σύμβολο της ρωσικής κουλτούρας, ιδρύθηκε το 1928 και περιλαμβάνει χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό σύνολο. Ιδρυτής και πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Συγκροτήματος ήταν ο συνθέτης και καθηγητής του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, υποστράτηγος Alexander Alexandrov, ο οποίος παρέμεινε στην ηγεσία της ομάδας για 18 χρόνια. Στο ρεπερτόριο του Συγκροτήματος συγκαταλέγονται πατριωτικά και επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, θρησκευτική μουσική, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής.

Το καλλιτεχνικό σύνολο με εκατόν είκοσι πέντε χορωδούς, μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας, είχε ταξιδέψει το 2011 στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις. Στη συναυλία ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα δημοφιλή ρωσικά τραγούδια “Katyusha” και “Kalinka” καθώς και το “Όταν σφίγγουν το χέρι” (Γ.Ρίτσος/Μ.Θεοδωράκης).

Η μαγνητοσκοπημένη συναυλία είχε μεταδοθεί από την ΕΤ 1, στις 25 Δεκεμβρίου του 2011.

Για την τηλεοπτική κάλυψη: Στάθης Ρέππας, σκηνοθέτης, Βίλλη Ατζεμάκη, διευθύντρια παραγωγής.

Διάρκεια:01:57

 

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS