“Αρωμα Φλώρινας” στη Φωνή της Ελλάδας

Μια εκπομπή με άρωμα Φλώρινας μεταδίδεται από την ΕΡΑ Φλώρινας και ταυτόχρονα από τη Φωνή της Ελλάδας και τον 102FM της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ταξιδεύουμε μαζί στο Νυμφαίο, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που, εκτός από την ιδιαίτερη ομορφιά του, φιλοξενεί το καταφύγιο του Αρκτούρου, έναν επιπλέον πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Επισκεπτόμαστε τις λίμνες των Πρεσπών, παγκοσμίως γνωστές για το εξαιρετικό φυσικό τους κάλλος και τα σπάνια είδη πουλιών που φιλοξενούν. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι είναι ο μοναδικός υδροβιότοπος στη χώρα που φιλοξενεί ταυτόχρονα και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η Φλώρινα, γνωστή ως πόλη των καλλιτεχνών, συχνά εκφράζεται μέσω της Τέχνης και αυτή τη φορά το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015, παρουσιάζουν μια έκθεση με θέμα “Βία και ανεκτικότητα”.

Συνοδεύουμε το ταξίδι μας με κρασιά της περιοχής του Αμυνταίου, που έχουν αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ανάμεσα σε πολλές άλλες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.

Στα μικρόφωνα θα βρίσκονται η Σοφία Ζουζέλη και η Χρύσα Σαπαλίδου, μαζί με τους υπεύθυνους για τις δράσεις που κάνουν την περιοχή ιδιαίτερη, για να μας βοηθήσουν στην ξενάγηση.

Live Streaming: webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος