«Η καινούργια ζωή του κ. Χόρτεν» στην ΕΡΤ1

δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Νορβηγίας-Γερμανίας-Γαλλίας-Δανίας 2007, «Η καινούργια ζωή του κ. Χόρτεν» (O’ Horten), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 22:00.

Υπόθεση: Ένα τρένο διασχίζει τη νορβηγική ενδοχώρα. Ο οδηγός του, ο Οντ Χόρτεν, θα το φτάσει στον προορισμό του για προτελευταία φορά. Ύστερα από σαράντα χρόνια δουλειάς στο ίδιο πόστο, έχει έρθει η ώρα της σύνταξης. Όταν το τρένο φτάσει στο Μπέργκεν, για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια, ο Οντ Χόρτεν, δεν θα προλάβει ν’ ανέβει στο τρένο της επιστροφής, δεν θα προλάβει το τελευταίο του δρομολόγιο…

«Η καινούργια ζωή του κ. Χόρτεν» στην ΕΡΤ1

Η ζωή του, χωρίς την καθημερινή εργασία, που ήταν και η μοναδική σταθερή αξία της καθημερινότητάς του, του φαίνεται άδεια και χωρίς νόημα. Ακόμα και το διαμέρισμά του, είχε φροντίσει να βρίσκεται κοντά στις γραμμές του τρένου. Είναι πια 67 χρόνων και νιώθει πως δεν έχει κανέναν έλεγχο στη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά του. Από την άλλη, οι άνθρωποι γύρω του ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς. Έχει μια γλυκιά, αλλά αμήχανη συνάντηση με την παλιά του αγαπημένη. Κάνει μια επίσκεψη στη μητέρα του, στο γηροκομείο όπου νοσηλεύεται, που τον αφήνει μπερδεμένο και αδύναμο. Ψάχνει τον καθιερωμένο του καπνοπώλη για να αγοράσει μια καινούργια πίπα, όμως η γυναίκα του τον πληροφορεί πως έχει πρόσφατα πεθάνει… Ώσπου γνωρίζει έναν εκκεντρικό ηλικιωμένο άντρα με περίεργες συνήθειες, που ακολουθεί τη φιλοσοφία του «Ποτέ δεν είναι αργά»

Η ταινία ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Νορβηγίας στα Όσκαρ 2008. Επίσης, συμμετείχε στο 61ο Φεστιβάλ των Κανών στο τμήμα του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών».

Σκηνοθεσία: Μπεντ Χάμερ.

Παίζουν: Μπάαρντ Όουι, Έσπεν Σκιένμπεργκ, Γκίτα Νέρμπι. Διάρκεια: 89΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος