Ο Δημήτρης Υφαντής στη “Φωνή της Ελλάδας”

Ο Δημήτρης Υφαντής από τα ιδρυτικά μέλη του Τρίφωνου ζωντανά στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή «Έλληνες Συνθέτες» μας μιλά για τη δουλειά του ,για τη μουσική ,την παράδοση, τον Haik Jadjijian και το Τρίφωνο.
Ο Δημήτρης Υφαντής έγινε γνωστός για τον δικό του τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την παραδοσιακή μουσική. Πρόκειται για έναν έντεχνο τραγουδοποιό και έναν ολοκληρωμένο τραγουδιστή και μουσικό.

Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα στο χώρο της μουσικής και έχει καταθέσει δισκογραφικά την άποψή του σε 7 cd και πολλές συμμετοχές.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Ξεκίνησε τη μουσική στην ηλικία των 12 ετών παίζοντας στο μπουζούκι ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Βελλάς όπου διδάχτηκε τη βυζαντινή μουσική από τους Ιερείς .Στα 21 του ξεκίνησε να τραγουδάει στα φοιτητικά στέκια των Ιωαννίνων έως τα 25 ου μετακόμισε στην Αθηνά. Εκεί για δυόμιση χρόνια περίπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού, και μαθήματα ούτι με τον Haik Jadjijian. Σήμερα παίζει πάνω από δέκα όργανα, έγχορδα και πνευστά, όπως καβάλ, τσουκομαντούρα, διαφορες φλογέρες, ούτι, μαντολίνο, κιθάρα , τσουμπούς, λαούτο, κιθάρες, κ.α. Το 2002 μαζί με την Ερωφίλη και το Νίκο Κουρουπάκη δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο.

Στα 11 χρόνια της παρουσίας του Τριφώνου, αποκόμισε σαν τραγουδιστής και σαν τραγουδοποιός δύο πλατινένιους και τρεις χρυσούς δίσκους. Ως μέλος του Τρίφωνου συνεργάστηκε επί δυόμιση χρόνια με το Μίκη Θεοδωράκη και τη Λαϊκή Ορχήστρα του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος