Το έργο του Χρήστου Λεοντή «Φυλάττειν Θερμοπύλας» θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινό την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα, με γενικό θεματικό τίτλο «12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα ελεύθερη».

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Νεγρεπόντη, θα ερμηνεύσουν οι σολίστ Ιωάννα Φόρτη (μέτζο σοπράνο) και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος).

Στον ρόλο του αφηγητή, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, καθώς και την Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» θα διευθύνει ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σακελλαρίου «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς». Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 15’, αφορά στην κρίσιμη εβδομάδα από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 1944. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ, επιχειρείται μια σύντομη αναδρομή στα καθοριστικά γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την Ημέρα της Απελευθέρωσης.

Μοιράσου το άρθρο: