Τον Καναδά επισκέπτεται το πέμπτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Απίθανα ταξίδια με τρένο» (Amazing Train Journeys), που μεταδίδεται από την ΕΡΤ3, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και ώρα 13:00.

(8ος κύκλος). Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2018, που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια.

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε  να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε… και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας-ταξιδιώτης μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών.

(8ος κύκλος). Επεισόδιο 5o: «Καναδάς» (Canada)

Ο Philippe Gougler για το συγκεκριμένο επεισόδιο, λέει: «Αποτελεί πραγματικά παλιά μου φαντασίωση να πάρω το τρένο στον Καναδά την εποχή που το χιόνι και ο πάγος καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα, να διασχίσω μία ολόκληρη ήπειρο χωμένος στη ζέστη, όταν έξω έχει -20 και -30 βαθμούς Κελσίου. Αυτή τη φορά, όμως, θα γίνει πραγματικότητα. Θα διασχίσω όλη τη χώρα, από την Ανατολή στη Δύση και θα ταξιδέψω πάνω από 4.000 χιλιόμετρα με το θρυλικό τρένο που το αποκαλούν «Καναδικό Σιδηρόδρομο».

Θα καλύψω απέραντες εκτάσεις γης σαν να ταξιδεύω μέσα σε μια φούσκα εκτός χρόνου, μια φούσκα στην οποία οι συναναστροφές και οι φιλίες παίρνουν σάρκα και οστά πολύ γρήγορα.

Από το Μόντρεαλ στο Βανκούβερ μέσω Τορόντο, θα επισκεφτώ μέρη όπου κανείς δεν πηγαίνει, θα συναντήσω αυτόχθονες Ινδιάνους, τους Ινού, που ήταν οι πρώτοι που κατοίκησαν την περιοχή του Κεμπέκ πριν από περίπου 8.000 χρόνια, αλλά και τους κατοίκους της πρωτεύουσας που, αψηφώντας το κρύο, κάνουν Snowga, δηλαδή γιόγκα στο χιόνι. Στο κέντρο της χώρας, θα ανακαλύψω την τεράστια λίμνη Γουίνιπεγκ με ένα απίστευτο Μπομπαρνιέρ της δεκαετίας του 1960. Εδώ, στη μέση του πουθενά, η ζωή είναι καλά οργανωμένη παρά το χιόνι, το κρύο και τον πάγο».

Η σειρά μεταδίδεται και στις 20:00

Μοιράσου το άρθρο: