Την Πορτογαλία επισκέπτεται το πρώτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Απίθανα ταξίδια με τρένο» (Amazing Train Journeys), που μεταδίδεται από την ΕΡΤ3, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και ώρα 13:00.

(8ος κύκλος). Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2018, που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια.

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε  να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε… και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας-ταξιδιώτης μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών.

Επεισόδιο 1o: «Πορτογαλία» (Portugal)

Ο Φιλίπ ξεκινά το ταξίδι του από το Πόρτο, από μια διάσημη γέφυρα που έχτισε μαθητής του Άιφελ. Στον πολυτελή σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτο ο Φιλίπ επιβιβάζεται σε ένα μυθικό τρένο, που μέχρι το 1970 ήταν το επίσημο τρένο των προέδρων και παπών που επισκέπτονταν τη χώρα. Σήμερα, οι επιβάτες του διασχίζουν την κοιλάδα του Ντούρο, δοκιμάζοντας πιάτα από σεφ με πολλά αστέρια. Επιστρέφοντας στο Πόρτο, ο Φιλίπ γνωρίζει τη Φάτιμα, που πουλάει τα ψάρια της στο δρόμο. Μαζί συναντούν τους φίλους της Φάτιμα, στα δημόσια πλυντήρια, μέσα σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Ο Φιλίπ πηγαίνει τώρα στην πρωτεύουσα Λισαβόνα πάνω σε ένα «Alfa Pendular», το γρήγορο τρένο της Πορτογαλίας. Στο κέντρο της πόλης, που έχει χτιστεί σε επτά λόφους, παίρνει το τραμ, που είναι το σύμβολο της πόλης εδώ και περίπου 150 χρόνια.

Στον κεντρικό σταθμό, κοντά στην πλατεία Ρόσιο, ο Φιλίπ ανεβαίνει σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τρένο με προορισμό τη Σίντρα. Στην κορυφή της πόλης κυριαρχούν παραμυθένια κάστρα, όπως το παλάτι του Πένα ή του Μονσεράτ. Μετά πηγαίνει στα βόρεια της χώρας, σε μια πιο άγνωστη Πορτογαλία, στην περιοχή Τρας-ος-Μόντες, όπου η Ίρια οργώνει τα χωράφια της με γαϊδούρια και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι!

Η σειρά μεταδίδεται και στις 20:00

Μοιράσου το άρθρο: