“Είμαστε όλοι επώνυμοι” είναι το μήνυμα της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής “Από πού κρατάει η σκούφια μας” της ΕΡΤ2, που δίνει στους τηλεθεατές τεκμηριωμένες πληροφορίες για την ετυμολογία και την προέλευση του επωνύμου τους, καθώς και πού θα ψάξουν για να βρουν τις οικογενειακές τους ρίζες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, στις 8 το βράδυ, ο Κώστας Αρβανίτης παρουσιάζει την εκπομπή που έχει θέμα τα μανιάτικα επώνυμα.

Η γενεαλογική έρευνα των μανιάτικων επωνύμων ανασύρει στην επιφάνεια της τηλεοπτικής οθόνης, σαν ψαράδικο δίχτυ, μια καλή ψαριά από γοητευτικές ιστορίες, γεμάτες κλέφτες και αρματολούς, πειρατές και μπέηδες…

Στο πάνελ παρευρίσκονται οι Νίκος Αλευράς (σκηνοθέτης), Φαίη Ζαφειράκου (ηθοποιός), Νίκος Γερακάρης (δημοσιογράφος), Ιωάννης Λεκκάκος (καθηγητής), καθώς και η Νίκη Μαυρομιχάλη (απόγονος της ιστορικής μανιάτικης οικογένειας). Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, τη Μάνη, καθώς και για τους ανθρώπους που την κατοικούν, όπως ο κύριος Ντόναλντ Γεώργιος Μακφέιλ, ο μοναδικός ίσως Μανιάτης σκοτσέζικης καταγωγής και μάλιστα με οικόσημο!

Η ιδέα και ο σχεδιασμός των εκπομπών είναι του Παναγιώτη Βενάρδου. Τα κείμενα, η δημοσιογραφική επιμέλεια και το σενάριο είναι του Παύλου Μεθενίτη, τη σκηνοθεσία της εκπομπής υπογράφει ο Κώστας Διαμαντής, ενώ τα ρεπορτάζ, που κάνει η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, σκηνοθετεί ο Κώστας Βάκκας.

Η εκπομπή μεταδιδόταν στην ΕΡΤ την τηλεοπτική σεζόν 2006-2007.

Μοιράσου το άρθρο: