Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου, «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Περικλής Βασιλόπουλος
Περικλής Βασιλόπουλος

Το τραπεζικό σύστημα (ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, έλλειψη ρευστότητας), αποτελεί το κεντρικό εμπόδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το σημερινό κριτήριο έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι «όποιος παράγει και προσφέρει απασχόληση, υποστηρίζεται για να επιβιώσει» και πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι καινοτόμες πρωτοβουλίες στην κοινωνική οικονομία και στην τεχνολογική αναβάθμιση επιχειρήσεων και των νεοφυών (start ups).

Καλεσμένοι θα είναι οι Κώστας Μελάς (οικονομολόγος, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας του βιβλίου «Αργεντινή-Ελλάδα. Μια περιγραφική συγκριτική ανάλυση των οικονομικών εξελίξεων στις δύο χώρες μετά τις αθετήσεις πληρωμών», που μόλις εκδόθηκε), Χάρης Μαθιόπουλος (συγγραφέας βιβλίων για το Χρηματιστήριο και εκ των βετεράνων της κεφαλαιαγοράς που θα μιλήσουν για τις αντιφάσεις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών) και Γιάννης Παπαδόπουλος (πρόεδρος του Hellenic Venture Capital Association για το Συνέδριο «Equity Investment Forum», που θα γίνει στις 8-9 Δεκεμβρίου και αφορά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων).

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

  • Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
  • Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Μοιράσου το άρθρο: