Κάθε Δευτέρα από τις 10 έως τις 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Απόψε, η εκπομπή ασχολείται με τα εξής θέματα:

α) «Θρησκείες, Ισλάμ και Φονταμενταλισμός». Για το θέμα αυτό, που θα μεταδοθεί στο πρώτο μέρος της εκπομπής (10-11μ.μ.), μιλούν ο Νίκος Μουζέλης (ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics και συγγραφέας του βιβλίου «Νεωτερικότητα και θρησκευτικότητα»), ο Μάριος Μπέγζος (καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών) και η Αγγελική Ζιάκα (επίκουρη καθηγήτρια Θρησκειολογίας με ειδίκευση στο Ισλάμ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

β) «Νέα διαδικτυακά εργαλεία και συμμετοχικός διάλογος με αφορμή τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ». Για το θέμα αυτό, που θα μεταδοθεί στο δεύτερο μέρος της εκπομπής (11-12μ.μ.), μιλούν τα μέλη του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Αττικής, Αλέξανδρος Γεωργιάδης και Στέφανος Λουκόπουλος. Ειδικότερα, αναφέρονται στα νέα ηλεκτρονικά και διαδικτυακά εργαλεία και στις πρακτικές συμμετοχής των πολιτών στις Δημόσιες Διαβουλεύσεις, στον έλεγχο των δημοκρατικών Σωμάτων (Βουλή) και στη διευκόλυνση της λειτουργίας συλλογικών και συμμετοχικών σχημάτων (ΣΚΕ της ΕΡΤ).

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν σκοπό τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Επιμέλεια-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Proto-programma-logo1

Μοιράσου το άρθρο: